Woonbeton

Gratis en vrijblijvend woonbeton offertes op maat

 

* Alle expertise op één plek
* Erkende woonbeton specialisten 

* Bespaar tijd en geld, vergelijken is besparen!

 

Offertes vergelijken

Woonbeton

Een betonnen vloer voor binnen is tegenwoordig zeer gewild. Beton is goed te combineren met moderne interieurstijlen en gaat jaren mee. Daarom gebruikt men vaak woonbeton voor het aanleggen van een betonvloer voor binnen.

Hieronder lees je meer over de bijzondere kwaliteiten van woonbeton, de toepassing van deze afwerking, de voor- en nadelen en de prijs van een woonbetonvloer.

 

Wat is woonbeton?

Woonbeton is een gevlinderde betonvloer, die is geïmpregneerd of waar meerdere lagen sealing of topcoating op is aangebracht. Eventueel wordt de woonbeton vloer gepolijst met speciale betonpolijstschijven en ingestrooid met een slijtlaag van bijvoorbeeld kwarts, waardoor je een vlakke en oersterke toplaag krijgt.

 

Betonspecie voor een woonbetonvloer onderscheidt zich van industrieel beton, dat vaak een stuk grover is van structuur. Betonspecie voor woonbeton is vloeibaarder en fijner.

Verschil tussen woonbeton en cementgebonden gietvloer

Soms wordt een cementgebonden gietvloer ook woonbeton genoemd. Voor het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer wordt een vloeibaar cementmengsel gebruikt. Woonbeton is dus niet hetzelfde als gietbeton. Gietbeton bestaat uit een combinatie van cement, kiezelzand en hars, dat meestal in de vorm van polyurethaan of epoxy aan het mengsel wordt toegevoegd.

Een vloer van woonbeton is altijd dikker (5 – 10 cm dikte, afhankelijk van bijvoorbeeld vloerverwarming) dan een gietvloer (3 – 7 mm dikte) en wordt in meerdere lagen aangebracht. Doorgaans wordt er eerst een primer gebruikt en daarop wordt het woonbeton aangebracht. Daardoor neemt het aanbrengen van woonbeton vaak enkele dagen in beslag. Het resultaat is echter wel ongeëvenaard.

 

Woonbeton kan worden gebruikt voor het aanleggen van een strakke, betonnen vloer die een comfortabele ondergrond in een woning of bedrijfspand vormt. Hoewel beton een koud en hard materiaal kan lijken, zorgt woonbeton binnenshuis juist voor een aangenaam binnenklimaat. Deze vloersoort kan worden aangebracht over vloerverwarming, waardoor de vloer ook in de winter aangenaam aanvoelt. Bovendien zorgt de toplaag altijd voor een prettig gevoel aan de voeten.

Woonbeton wordt gestort op een egale ondergrond en kan nadien nog worden bewerkt. Het is verkrijgbaar in meerdere kleuren en biedt zo volop mogelijkheden voor het vormgeven van elk interieur. Een egale betonnen vloer zorgt er al snel voor dat een ruimte nog groter lijkt en kan dus zeer goed worden toegepast in open woonkamers of winkels.

Wat kost woonbeton?

Net als bij andere betonnen vloeren hebben bij woonbeton een aantal factoren invloed op de kosten. Doorgaans geldt: hoe groter de oppervlakte van de betonvloer, hoe lager de prijs per vierkante meter is. Andere zaken die meewegen zijn bijvoorbeeld het aanbrengen van leidingen en vloerverwarming en de keuze voor een kleur.

Daarnaast is ook de ondergrond van belang. Om een egale betonvloer te realiseren moet de ondergrond ook egaal zijn. Als dit niet het geval is zal de ondergrond eerst geëgaliseerd moeten worden.

Kosten woonbeton storten

 1. De vierkante meter prijs is meestal exclusief voorrijkosten. Kies voor een vakman uit de buurt!
 2. Eventueel voorbewerken bestaande ondervloer, (oude vloer verwijderen bij houten ondervloer)
 3. Woonbeton impregneren (ongeveer 10 euro per m2)
 4. Coating aanbrengen (ongeveer 12 euro per m2)
 5. Eventueel aanbrengen en afwerken van plinten
 6. Eventueel plaatsen van vloerverwarming

Woonbeton prijs m2

Gemiddeld kost een betonvloer van woonbeton tussen de € 75 en € 150 euro per m2.

De gunstige verhouding tussen oppervlakte en prijs maakt woonbeton zeer geschikt voor grote kantoren en winkelpanden. Als je er als particulier over denkt een vloer van woonbeton aan te laten leggen kun je het beste kiezen voor dit vloertype in meerdere ruimtes zodat de prijs per vierkante meter zakt.

Waar kun je woonbeton het beste toepassen?

Sommige betonsoorten kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. Woonbeton is echter alleen geschikt voor binnen. Het kan wel overal in je woning worden aangebracht, waarna je er jaren plezier van hebt. Woonbeton kan bijvoorbeeld prima in de woonkamer, slaapkamer en keuken worden toegepast. Een extra coating wordt aangebracht om vuil en vlekken tegen te gaan.

Omdat een vloer van woonbeton een sterke, comfortabele, slijtvaste en stofvrije vloer oplevert kan deze niet alleen in je woning, maar ook goed in commerciële ruimten, zoals winkels, kantoren, expositieruimtes en dergelijke worden gebruikt. De vloer heeft nagenoeg geen onderhoud nodig en kan eenvoudig worden gereinigd.

Wat zijn de voordelen en nadelen van woonbeton?

Zoals bij elk vloertype zijn er ook bij woonbeton voordelen en nadelen. Hieronder de voordelen en nadelen van woonbeton voor je op een rijtje gezet:

Voordelen woonbeton

 • Een vloer van woonbeton heeft een stijlvolle, warme uitstraling
 • Een vloer van woonbeton is te prima combineren met vloerverwarming
 • Een vloer van woonbeton kan op veel verschillende manieren worden afgewerkt
 • Woonbeton is een voordelige optie als je grote oppervlakten wilt voorzien van een mooie betonnen vloer
 • Woonbeton is slijtvast, onderhoudsarm en duurzaam
 • Woonbeton kan eenvoudig worden gereinigd
 • Woonbeton kan vaak bovenop de bestaande vloer worden gegoten

Nadelen woonbeton

 • Woonbeton dient op een egale ondergrond aangebracht te worden, soms moet de ondervloer worden bewerkt
 • Het verwerken van een vloer van woonbeton in meerdere lagen kost tijd
 • Een vloer van woonbeton is dikker (5 – 10 cm, afhankelijk van vloerverwarming) dan een gietvloer (3 – 7 mm)
 • Woonbeton kan op den duur worden aangetast door het inlopen van steentjes van buiten
 • Door de grote opbouwhoogte van woonbeton (5 – 10 cm, afhankelijk van bijvoorbeeld vloerverwarming) moeten afhankelijk van de situatie deuren worden aangepast

Heb je interesse in een woonbeton vloer?

Binnenshuis een stijlvolle, comfortabele ondergrond realiseren waar je nog jaren plezier van hebt? Dan is woonbeton een prima keuze, vooral als je op zoek bent naar een hoogwaardige betonvloer voor grote oppervlakten.

Een vloer van woonbeton dient wel in meerdere lagen te worden aangebracht. Hierdoor kost het laten aanleggen van een vloer van woonbeton wat meer tijd dan het leggen van andere vloersoorten. De vloer wordt door het aanbrengen van meerdere lagen ook wat dikker en is na het uitharden meerdere centimeters dik.

Er is echter wel ruime keuze op het gebied van kleuren en afwerking waardoor een vloer van woonbeton geschikt is voor elke interieurstijl.

Kortom: woonbeton is een duurzame en slijtvaste optie, biedt volop comfort en heeft een karakteristieke uitstraling.

Ga je zelf beton storten, gebruik dan het stappenplan zelf beton storten

Of wil je weten wat het kost om een vakman in te schakelen?

Ja, ik wil gratis vrijblijvende prijsvoorstellen ontvangen

Betoncalculator.nl is een landelijk netwerk van gekwalificeerde bedrijven. Met meer dan 100 aangesloten vakspecialisten is ons streven het serviceniveau voor de consument te verhogen.

Wil je gietvloer of betonvloer projectaanvragen ontvangen?

Meld je bedrijf hier aan voor de gratis offertedienst