Beton cire

Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken

 

* Alle expertise op één plek
* Beton cire offertes op maat

* Bespaar tijd en geld, vergelijken is besparen!

 

Offertes vergelijken

Beton cire

Beton cire is tegenwoordig zeer gewild. Tijdens het unieke verwerkingsproces wordt een prachtige betonlook gecreëerd. Alleen met beton cire kun je bepaalde prachtige unieke effecten realiseren, zowel qua kleur als textuur.

Hieronder leggen we je alles uit over beton cire; wat beton cire is, wat de prijs van beton cire is, wat de voor- en nadelen van beton cire zijn en waar je het beste een vloer, wand of meubel met deze stijlvolle betonlook kunt toepassen.

 

Wat is beton cire?

Beton cire is een stucsoort op basis van cementmortel dat wordt vermengd met resin (hars). Betonlook is een benaming die ook wordt gebruikt voor beton cire. Het resultaat na uitharding is een steenachtig materiaal. Beton cire is oorspronkelijk uit Frankrijk afkomstig (beton cire is Frans voor ‘gewreven beton’). Omdat het aanbrengen van beton cire met de hand gebeurd, spreekt men ook wel van betonstuc.

Wat kost beton cire?

De kosten van beton cire zijn afhankelijk van de grootte van de te bestrijken oppervlakte. Omdat het aanbrengen van beton cire handwerk is dat door een stukadoor of beton cire expert wordt uitgevoerd kan de prijs oplopen. De verwerkingsprijzen van beton cire kunnen hoger uitvallen dan bij andere soorten betonvloeren. Beton cire wordt in meerdere lagen die afzonderlijk moeten uitharden wordt aangebracht. De voorijkosten kunnen oplopen wanneer je niet kiest voor een beton cire specialist uit je eigen regio.

De uitstraling en eigenschappen van beton cire maakt dat het met alle stijlen van interieur te combineren is. Het is alle kosten waard om voor dit unieke materiaal te kiezen.

Ga je beton cire zelf aanbrengen? De materiaalkosten zijn gemiddeld € 50,00 per m2.

 

Beton cire prijs m2

De prijs voor het aanbrengen van beton cire ligt tussen de € 90 en € 140 per vierkante meter. Net als bij andere vloertypen daalt de prijs naar gelang het de te bestrijken oppervlakte toeneemt. Vanaf 100 vierkante meter is de prijs van beton cire gemiddeld €70 per m2. 

Naast oppervlak is ook de ondergrond van belang. Beton cire kan op verschillende soorten ondergrond worden aangebracht, zoals beton, tegels of hout. Indien nodig moet de ondergrond geegaliseerd worden of een voorstrijk gebruikt worden. Wanneer de ondergrond grondig voorbewerkt en voorbereid dient te worden, zullen de kosten wat hoger uitvallen.

Er zijn bij beton cire ook verschillende extra vloerlagen die je kunt toepassen. Bijvoorbeeld een extra laag als ondervloer, voor een stabielere ondergrond of een antislip toplaag. Je kunt beton ciré ook  waxen en om een effect te laten toevoegen. Al deze extra keuzes beïnvloeden de prijs. Ten slotte kan de kleurkeuze ook invloed hebben op de prijs.  

 

Waar kun je beton cire het beste toepassen?

Beton cire heeft meerdere toepassingen; het kan zowel op muren als op vloeren worden aangebracht. Daarnaast wordt beton cire ook gebruikt voor het vervaardigen van meubels en aanrechtbladen. Een vloer van beton cire kan zo prachtig worden aangevuld met een beton cire kruk, tafel of aanrechtblad.

Beton cire is na de juiste verwerking waterdicht en vuil- en vochtafstotend. Een betonlook in keuken of badkamer is dan ook een aantrekkelijke optie, die meestal eenvoudig te realiseren is met beton cire.

Omdat beton cire ook op wanden gebruikt kan worden, is het met beton cire mogelijk de wand naadloos door te laten lopen. Dat geeft een unieke, stijlvolle en luxe uitstraling en is naast de hygienische, waterafstotende kwaliteiten van beton cire een van de redenen die beton cire populair maakt in de badkamer of keuken.

Natuurlijk is beton cire ook geschikt voor in de woonkamer en keuken, waar de water- en vuilafstotende kwaliteiten van het materiaal net zo goed van pas komen. Beton cire is een aantrekkelijke optie als je je bestaande vloer wilt voorzien van betonlook.

Traditionele vloeren van woonbeton zijn vaak veel dikker dan de beton cire vloer. Beton cire is maar enkele millimeters dik. Hierdoor kun je beton cire zonder problemen als een extra laag over je bestaande vloer aanbrengen. Beton cire kan op bijna elke ondergrond worden aangebracht.

Het aanbrengen van beton cire – van begin tot eind – neemt meerdere dagen in beslag. Hier dien je rekening mee te houden als je kiest voor beton cire. Een verwerkingstijd van meerdere dagen is echter niet ongewoon wanneer je kiest voor een betonvloer. Een gietvloer of vloer van woonbeton wordt ook in meerdere dagen aangebracht.

Wat zijn de voordelen en nadelen van beton cire?

Ook beton cire heeft naast voordelen, ook enkele nadelen. Het is verstandig deze te bekijken voor je overgaat tot het laten aanbrengen van het materiaal. Hieronder lees je welke voor- en nadelen er aan beton cire kunnen zitten.

Voordelen beton cire

 • Beton cire is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar
 • Met beton cire kan een betonlook worden aangebracht, waar een traditionele betonnen vloer realiseren soms niet mogelijk is
 • Beton cire is haast niet van echt beton te onderscheiden
 • Beton cire is na afwerking waterbestendig en daarmee zeer geschikt voor badkamer en keuken
 • Beton cire wordt naadloos opgeleverd en is eenvoudig te reinigen
 • Wand-vloeraansluitingen kunnen met beton cire naadloos worden aangebracht
 • De glanslook van beton cire kan onderhouden worden door een paar keer per jaar wax te gebruiken
 • Kleine oppervlakten kunnen ook voorzien worden van een betonlook met beton cire
 • Beton cire vertoont geen scheuren, wel bij bijvoorbeeld problemen met de ondervloer
 • Beton cire is ook geschikt voor het vervaardigen en afwerken van meubels
 • Zeer geringe opbouwhoogte (tot 2mm dikte)

Nadelen beton cire

 • Beton cire aanbrengen kost meerdere dagen en vereist kennis en expertise.
 • De prijs van beton cire kan oplopen bij kleine oppervlakten tot 50 vierkante meter (gemiddeld €90 – €140 per vierkante meter)
 • Het gebruik van chloor en bleekhoudende schoonmaakproducten kunnen de coating aantasten
 • Zand of schuivende stoelpoten kunnen krassen in de coating veroorzaken (vooral bij donkere kleuren zijn krassen eerder zichtbaar)
 • Zeephoudende producten en water kunnen na lang inwerken de coating aantasten (onder douchematjes of plantenbakken)
 • Verwaarloosde beschadigingen kunnen onherstelbare verkleuringen en verdere (vocht)schade als gevolg hebben

Heb je interesse in beton cire?

Als je echt iets bijzonder fraais in huis wilt is beton cire een uitkomst. Het mengsel van beton en hars zorgt voor een prachtige betonlook in het hele huis. Beton cire is geschikt voor gebruik in natte ruimten en daarmee een gewild materiaal voor badkamers. Verwerking van beton cire kan tijdrovend zijn en brengt ook kosten met zich mee, maar het resultaat is dan ook ongeëvenaard.

Beton cire wordt zeer dun aangebracht en vormt een zeer stevige en slijtvaste vloer met een luxe uitstraling. Beton cire is na oplevering onderhoudsarm en gaat vele jaren mee.

Heb je ervaring met vloeren leggen of ben je een handige doe-het-zelver? Na het volgen van de juiste instructies is het aanbrengen van beton cire goed zelf te doen.

Heb je geen ervaring met gietvloeren? We adviseren je voor het aanbrengen van beton cire een vakman in te schakelen.

 

Ja, ik wil gratis vrijblijvende prijsvoorstellen ontvangen

Betoncalculator.nl is een landelijk netwerk van gekwalificeerde bedrijven. Met meer dan 100 aangesloten vakspecialisten is ons streven het serviceniveau voor de consument te verhogen.

Wil je gietvloer of betonvloer projectaanvragen ontvangen?

Meld je bedrijf hier aan voor de gratis offertedienst