Printbeton

Gratis en vrijblijvend printbeton offertes op maat

 

* Alle expertise op één plek
* Erkende printbeton specialisten 

* Bespaar tijd en geld, vergelijken is besparen!

 

Offertes vergelijken

Printbeton

Printbeton biedt je de mogelijkheden voor een extra bijzonder effect. Met de technieken van printbeton kunnen allerlei motieven en prints in vers gestort beton worden aangebracht.

Zo kun je de illusie van bijvoorbeeld een natuursteen-, hout-, of klinkermotief in een betonvloer realiseren. Ontdek hier alle ins & outs over printbeton

Wat is printbeton?

Printbeton is niet zozeer een materiaal, maar een techniek waarmee verschillende patronen in een gevlinderde betonvloer kunnen worden gemaakt. Vers gestort beton is nog goed te bewerken voor het compleet uitgehard is, en dat biedt allerlei mogelijkheden.

Door het vers gestorte beton met stempelmatten te bewerken, kan een patroon op het beton worden aangebracht. Het beton hardt hierna uit in dit patroon. Om een tegelmotief te realiseren worden er naden in het beton geslepen, nadat het is uitgehard.

De betonlaag wordt afgewerkt met een coating of sealing die beschermt en afsluit en voorkomt dat de kleur vervaagt en vlekken krijgt. Het mogelijk een klinkerpatroon te realiseren op een betonnen vloer, of een bedrijfs- of familiewapen of andere afbeelding in het beton aan te brengen. 

Printbeton kun je in allerlei patronen en kleuren laten uitvoeren. Om kleur te geven aan printbeton wordt er meestal gewerkt met een releasepoeder waar (kleur) pigment aan is toegevoegd. Dit wordt op de toplaag van het gestorte beton aangebracht vóór het stempelen.

Printbeton of natuursteen?

Kies je voor printbeton, in plaats van klinkers of natuursteen, dan bespaar je vaak veel geld. Bovendien is beton een zeer duurzaam materiaal, vergeleken met natuursteen of bestrating. Wanneer je wél een natuursteen look in je tuin wilt maar liever niet de bijbehorende kosten voor je rekening neemt, is printbeton een uitstekende keus.

Daarnaast is beton veel eenvoudiger te onderhouden dan natuursteen. Onkruid krijgt geen kans, er zijn immers geen voegen waar het onkruid tussendoor kan groeien en bestreden moet worden. Met printbeton bespaar je dus niet alleen geld, maar ook tijd. 

Wat kost printbeton?

Printbeton laten aanbrengen en in het juiste motief laten maken kost doorgaans €100 per m2. Net als bij andere betonvloersoorten speelt ook de oppervlakte van de vloer mee. Als er veel grondwerk bij het aanbrengen van het printbeton komt kijken, zal de prijs wat hoger uitvallen. Dat is er niet bij inbegrepen. Het resultaat is er echter wel naar.

Vooral als je kiest voor een zelfontworpen patroon of logo beschik je na oplevering van je printbetonvloer over een unieke vloer. Bovendien bespaar je op de lange termijn geld omdat je printbetonvloer onderhoudsarm is en je minder kans hebt op verzakking.

 

Printbeton laten aanbrengen vereist niet alleen werkzaamheden rondom het storten, maar ook voor de voorbereiding. Voordat er kan worden begonnen met storten dient er bijvoorbeeld een bekisting en wapeningsstaal aangebracht te worden.

En eventueel heiwerkzaamheden voor de stevigheid en stabiliteit van de vloer. Daardoor neemt het aanbrengen van een printbetonvloer vaak meerdere dagen in beslag. Ook dat kan invloed hebben op de kosten.

Printbeton prijs m2

De prijs van printbeton is gemiddeld €100 per m2, het hangt echter af van je wensen welke prijs je betaalt. Wil je bijvoorbeeld een uniek patroon laten ontwerpen of is er veel grondwerk? Dan zullen de totale kosten hoger uitvallen.

Toepassing printbeton

Printbeton wordt ingezet wanneer maximale duurzaamheid een vereiste is en wordt doorgaans buiten toegepast. Omdat je zelf bepaalt welk patroon er in de vloer aangebracht wordt, kan printbeton worden gebruikt voor straten, platformen, fietspaden, trottoirs, voetgangerszones, galerijen, opritten van garages of huizen, de mogelijkheden zijn in principe eindeloos.

Het is bijvoorbeeld mogelijk een tuinpad of terras aan te leggen met behulp van printbeton, maar een oprit met een bedrijfslogo is ook heel goed te realiseren.

Printbeton wordt meestal buitenshuis toegepast, maar kan ook goed binnenshuis worden gebruikt. Voor het betonnen terras, betonnen tuinpad of de oprit in beton, is printbeton rondom de woning het meest geschikt.

 

Omdat een betonnen vloer uit één geheel bestaat en er dus geen (echte) voegen zijn, is het risico op rijsporen of verzakking tussen de voegen afwezig. Printbeton wordt minder vaak binnenshuis toegepast, hoewel het wel mogelijk is.

Toolmax - standaardbanners

Voordelen en nadelen van printbeton

Aan printbeton zitten vele voordelen en zoals altijd enkele nadelen. Hieronder zijn de voordelen van printbeton en de nadelen van printbeton voor je op een rijtje gezet:

Voordelen printbeton

 • Printbeton is veelzijdig en kan op oneindig veel manieren worden verwerkt tot het gewenste eindresultaat
 • Met printbeton imiteer je op voordelige wijze natuursteen, hout of klinkermotieven
 • Printbeton is onderhoudsarm en slijtvast
 • Printbeton is ook in vergelijking met andere betonvloeren een voordelige keuze
 • Printbeton is waterbestendig en uitstekend buiten te gebruiken
 • Het is mogelijk een eigen ontwerp te verwerken in een printbetonvloer
 • Ruime keuze in kleuren en patronen
 • Printbeton is zeer geschikt om opritten, erfverhardingen en tuinpaden mee aan te leggen
 • Geen last meer van rijsporen of verzakte stenen
 • De onderhoudskosten voor je tuin zijn direct een stuk lager

Nadelen printbeton

 

 • Een patroon aanbrengen in printbeton vereist kennis over beton en vakmanschap. Werk alleen met erkende vakspecialisten!
 • Printbeton heeft na het storten en bewerken tijd nodig om uit te harden voor de vloer beloopbaar is
 • Printbeton bestaat uit één geheel, dus voor het aanbrengen moet de locatie exact bekend zijn. De vloer is na het storten immers niet verplaatsbaar
 • Printbeton is relatief dik, 10 tot 15 centimeter
 • Met heipalen neem je de kans dat je tuinpad, terras of oprit op den duur vezakt volledig weg. Onderheien wordt niet altijd gedaan

Heb je interesse in printbeton?

Printbeton wordt in Amerika en Engeland (UK) volop toegepast, maar is nog relatief onbekend onder consumenten in Nederland en eigenlijk is dat verrassend. Printbeton is namelijk een voordelig alternatief voor natuursteen of klinkers voor buiten, waarbij ook nog minder onderhoud nodig is. Bovendien zijn er vele mogelijkheden voor het aanbrengen van patronen.

Printbeton is dan ook zeker het overwegen waard als je een terras of oprit met bijzonder patroon wilt laten aanleggen. Het neemt wel meerdere dagen in beslag om een printbetonvloer aan te leggen, maar dit vloertype is alsnog één van de goedkopere opties als je voorkeur hebt voor een stevige betonvloer, dus het overwegen waard.

Ga je zelf beton storten, gebruik dan de handleiding beton storten in 10 stappen of schakel je een vakman in?

Ja, ik wil gratis vrijblijvende prijsvoorstellen ontvangen

Betoncalculator.nl is een landelijk netwerk van gekwalificeerde bedrijven. Met meer dan 100 aangesloten vakspecialisten is ons streven het serviceniveau voor de consument te verhogen.

Wil je gietvloer of betonvloer projectaanvragen ontvangen?

Meld je bedrijf hier aan voor de gratis offertedienst